Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна
Коментари Харесай

Рецидивистът Чочо яйцето, ограбил 3 пенсионерки, отива зад решетките във Варна

 Варненският областен съд утвърди съглашение,  реализирано сред Окръжна прокуратура- Варна и Стефан Илиев, с което той се признава за отговорен, че при изискванията на продължавано закононарушение и рисков рецидив лишил непознати движими движимости, като използвал за това мощ, оповестиха от пресслужбата на съда.

Стефан Илиев прочут с прякора " Чочо яйцето “ е с богато престъпно минало. Има 16 влезнали в действие присъди за обири, грабежи и измами. Последното му наложено наказване е за обир, като е излязъл от пандиза на 30.12.2018г.

47-годишният мъж е роден във Варна с главно обучение, неженен, осъждан, не работи.

На 05.03.2020 година и на 11.04.2020 година в гр. Варна, при изискванията на продължавано закононарушение и рисков рецидив лишил плик, съдържащ 100 щатски $ с левова равноценност 174,83 лева и 100 лева, всичко на стойност 274.83 лева, от владението стара жена в региона на Кооперативния пазар. По същия метод лишил 65 лева чанта и остарял мобилен уред " Нокиа ", всичко на стойност 89,05 лева от 85-годишна пенсионерка, като и при двете закононарушения използвал за това сила-издърпване. Сценарият и в двата случая бил еднакъв. Заговарял възрастните дами и им обяснявал, че дължи пари на техни близки. След това обяснявал, че има единствено едри банкноти и сега, в който пенсионерките тръгвали да  ревизират имат ли да му върнат, той издърпвал парите.

На 16.04.2020 година на автобусната спирка в региона на кметство Приморски във Варна срещнал  80-годишна жена. Стефан Илиев употребявал същата версия – желал да върне пари на собствен прочут, непосредствен на дамата. Тъй като пенсионерката не носела пари в себе си му споделила да я изчака на спирката, с цел да се върне у дома и да вземе нужната сума. Тръгнала към дома си, а подсъдимият я последвал. 80-годишна жена влезнала в жилището си и се отправила напряко към кухнята, където държала плик с 538 лв.. Обръщайки да излезе от жилището видяла Стефан, който й предложил да възпламенят по една свещ за околните си, поставяйки 50ст. на масата. Объркана от протичащото се, дамата почнала да се оглежда и да търси свещ. През това време Стефан Илиев бръкнал в чекмеджето, в което били парите и избягал.

Пред съда 47-годишният обвиняем съобщи, че е склонен с изискванията на съглашението, което е подписал непринудено и се отхвърля от разглеждане на делото по общия ред. Декларира, че е възстановил отнетите суми.

Прокуратурата уточни, че Стефан е признал виновността си и оптимално е улеснил досъдебното произвеждане и изиска от съда на утвърди постигнатото съглашение. 

Варненският областен съд го утвърди, като непротиворечащо на закона и морала.

За осъщественото закононарушение, Стефан Илиев одобри да изтърпи наказване " отнемане от независимост “ за период от 3 година и 9 месеца при първичен непоколебим режим.  

Одобреното съглашение е в действие незабавно и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР